0-9


Vezi airbaguri - şofer şi pasager. Airbagurile laterale se află în ambele scaune din faţă şi, în cazul unui impact lateral, se umflă pentru a proteja pasagerii. Airbagurile cortină se află deasupra geamurilor pentru a proteja pasagerii din spate la impactul lateral. Vezi video test de impact Cruze.


ABS (Sistem antiblocare la frânare) este o caracteristică de siguranţă activă. Atunci când se apasă pedala de frână, sistemul ABS previne blocarea completă a roţilor. Astfel, frânarea este astfel realizată într-o succesiune foarte rapidă de impulsuri. Avantajul constă în reducerea semnificativă a riscului de patinare, iar controlul asupra direcţiei este îmbunătăţit.

Detectează pericolele de răsturnare şi reduce înclinaţia autovehiculului cu ajutorul senzorilor de accelerare laterală şi de turaţie a roţii. Când este necesară, funcţia ARP (Protecţie activă împotriva răsturnării) frânează roata corespunzătoare pentru a reduce viteza şi impulsul de rostogolire. Caracteristică de siguranţă activă.

Se foloseşte în general ca reper pentru evaluarea potenţialului de accelerare, adică durata necesară autovehiculului pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h (60 mph).

Permite stabilirea preferinţelor de temperatură (în funcţie de model, acestea pot fi alese în mod diferit pentru şofer şi pasager). După stabilirea unei temperaturi anume, aceasta este menţinută automat, nefiind necesare reglări repetate.

Control al sistemului de aer condiţionat care detectează şi menţine temperatura prestabilită în compartimentul pasagerilor.

Controlează temperatura, umiditatea şi circulaţia aerului şi, dacă este inclus şi un AQS (Senzor calitate aer), puritatea aerului din autovehicul. Temperatura se poate regla manual.

Sistem care porneşte sau opreşte automat airbagul pasagerului din faţă, în funcţie de greutatea acestuia şi de tipul de presiune asupra scaunului. Pe tabloul de bord există un indicator luminos pentru această opţiune.

Airbagurile sunt o parte foarte importantă în sistemul de siguranţă pasivă a autovehiculului şi au salvat mii de vieţi de când au fost inventate. Însă airbagurile pot fi şi periculoase şi este important să puteţi dezactiva airbagul pasagerului din faţă pentru a proteja copii sau adulţii de înălţime mică.

Caracteristici passive de siguranţă pentru protecţia şoferului şi a pasagerului din faţă. Airbagul şoferului este incorporat în volan, iar airbagul pasagerului din faţă este incorporat în panoul bord şi este mai mare, deoarece se află la o distanţă mai mare de pasager. Airbagurile se umflă în urma unei mici explozii ce se produce atunci când senzorii detectează un impact major. Create pentru a fi utilizate împreună cu centurile de siguranţă. Vezi video test de impact Cruze.

Vezi airbaguri - şofer şi pasager. Airbagurile laterale se află în ambele scaune din faţă şi, în cazul unui impact lateral, se umflă pentru a proteja pasagerii.

La unele modele cu 3 rânduri de scaune, al 2-lea rând poate fi pliat înainte pentru a facilita accesul la locuri pentru pasagerii din al 3-lea rând sau pentru a obţine mai mult spaţiu de depozitare.

Al 3-lea rând de scaune poate fi pliat înainte pentru a obţine o suprafaţă plană de depozitare.

Diametrul sau lăţimea cilindrului.

Ampatamentul este distanţa dintre puntea din faţă şi puntea din spate ale unui autovehicul.

Realizează recepţia radio. În funcţie de model, firele antenei sunt incorporate în parbriz, în lunetă sau în spoiler; acest tip de antenă este numit şi antenă aeriană.

Semnal sonor care avertizează dacă farurile sunt aprinse. Este declanşat la scoaterea cheii din contact.

Avertizează şoferul dacă una dintre uşi este deschisă. Poate fi un semnal sonor sau o lampă de avertizare.


O caracteristică de siguranţă activă, sistemul BAS (Sistem de asistenţă la frânare) interpretează comportamentul şoferului la frânare şi, dacă detectează o situaţie de urgenţă, aplică automat o forţă de oprire mai mare decât pot majoritatea şoferilor să aplice în astfel de situaţii.

Configuraţie flexibilă a poziţiei scaunelor, pentru autovehiculele cu 7 locuri, în care cel de-al treilea rând de scaune poate fi pliat pe jumătate, permiţând folosirea unui scaun pentru pasager şi a celuilalt pentru bagaje.

Scaunele din spate pot fi pliate pentru a mări spaţiul de încărcare.

Configuraţie flexibilă a poziţiei scaunelor, ce permite plierea spătarelor la unul sau la două scaune din spate, pentru a putea transporta atât obiecte mari, cât şi pasageri.

Previne deteriorarea părţii din faţă a autovehiculului în caz de coliziune. Barele de protecţie sunt de obicei de culoarea caroseriei.

Caracteristică de siguranţă pasivă, acestea sunt bare de torsiune ranforsate încastrate în uşile din faţă şi din spate pentru a proteja pasagerii în cazul unei coliziuni laterale.

Set de două şine paralele pentru portbagajul superior pe care se pot prinde alţi suporţi de transport speciali, de ex. pentru biciclete, schiuri etc. În funcţie de nivelul de echipare, şinele sunt negre sau argintii.

În mod normal, bateriile autovehiculelor asigură sursa de putere pentru pornirea motorului şi încărcătura de aprindere. În plus, acestea pot asigura (pentru o perioadă limitată) curent atunci când necesarul de energie al autovehiculului depăşeşte resursele alternatorului. Bateriile sunt montate de obicei în partea din faţă (sub capotă).

În funcţie de modelul ales, există o largă varietate de benzi decorative disponibile, în diferite culori, care pot fi montate pe exteriorul autovehiculului.

Vezi baterie montată în partea din faţă. Bateriile montate în partea din spate a autovehiculului sunt mai puţin obişnuite şi de obicei sunt montate în portbagaj.

Benzina este un tip de combustibil care, la fel ca şi motorina, se foloseşte la motoarele cu combustie internă. Motoarele pe benzină funcţionează uşor diferit de motoarele diesel; de aceea este important să nu folosiţi niciodată motorină la un motor pe benzină sau invers. Benzina este rafinată din ţiţei.

Pentru scrum de ţigară sau resturi de dimensiuni mici; în funcţie de model şi de nivelul de echipare, scrumiera din faţă poate avea şi o brichetă integrată; scrumierele se află în partea din faţă şi/sau din spate a autovehiculului.

Afişaj digital al direcţiei în care este îndreptat autovehiculul.

Modalitate mai uşoară de deschidere a hayonului, placa tactilă necesită doar o uşoară atingere pentru deschidere.

Deschiderea portbagajului din interiorul autovehiculului prin apăsarea unui buton aflat lângă şofer.

Deschiderea capacului buşonului de alimentare din interior.


Pentru a reduce greutatea autovehiculului, şasiul este confecţionat din aluminiu, care este un metal uşor.

Asistă şoferul la deplasarea în marşarier, camera fiind montată discret în partea din spate a autovehiculului, orientată în jos pentru a înregistra orice obstacol. Această perspectivă a camerei este afişată pe ecranul sistemului de navigaţie de pe tabloul de bord.

Aceasta reprezintă un criteriu de măsurare a capacităţii motorului. Este volumul în spaţiu prin care se mişcă capetele pistoanelor în cilindri, măsurat în centimetri cubi. De exemplu, autovehiculele sunt deseori desemnate ca fiind de 1600 cc (1,6 litri) sau de 1800 cc (1,8 litri).

Greutatea maximă a remorcii (cu capacitate de frânare proprie) pe care o poate tracta autovehiculul. Capacitatea de tractare se bazează în mod normal pe greutatea autovehiculului plus un şofer de 70 kg. Greutatea suplimentară a pasagerilor şi/sau a încărcăturii trebuie scăzută din greutatea maximă a remorcii.

Capacitatea de tractare a unei remorci fără frână este capacitatea unui autovehicul de a tracta o remorcă fără sistem propriu de frânare.

Capacitate în litri a spaţiului portbagajului până la poliţă sau la linia lunetei. Aceasta este valoarea standard, fără ca scaunele din spate să fie rabatate.

Capacitate în litri a spaţiului portbagajului până la poliţă sau la linia lunetei, cu scaunele din spate rabatate.

Greutatea maximă care poate fi încărcată pe portbagajul superior pentru a păstra stabilitatea autovehiculului.

Afişaj care conţine informaţii pentru şofer incluzând temperatura exterioară şi distanţa parcursă. Afişează şi semnale de avertizare dacă uşile sau portbagajul nu sunt închise sau dacă cantitatea de combustibil este redusă. Depinde de model şi de nivelul de echipare.

Centuri de siguranţă care pot fi reglate pe înălţimea scaunului. În funcţie de modelul autovehiculului, această funcţie este disponibilă pentru şofer şi/sau pasager.

Caracteristică de siguranţă activă, sistemul de pretensionare a centurilor de siguranţă funcţionează în caz de coliziune, tensionând centurile într-o fracţiune de secundă. Astfel, centura se strânge mai ferm pe lângă corpul pasagerului.

Centuri de siguranţă în trei puncte, prinse de la umăr, peste abdomen.

Cheia pentru pornirea motorului se poate plia pentru a fi mai mică.

Cilindrii conţin în mod normal pistoanele care se află sub camera de combustie a autovehiculului. Cilindrii pot fi dispuşi în diferite configuraţii: în „V”, configuraţie în care cilindrii sunt dispuşi în perechi, sau „în linie”, configuraţie în care cilindrii sunt dispuşi unul după altul, pe un singur rând. Dacă auziţi expresia „motor V8” înseamnă că are patru perechi de cilindri. În linie sau „drepţi” înseamnă că cilindrii sunt aranjaţi în mod individual.

Standard european al clasei de emisie care defineşte limitele acceptabile pentru emisiile de gaze de eşapament la autovehiculele noi vândute în statele UE.

La punctul de vânzare este obligatorie afişarea etichetelor de clasificare a clasei de performanţă energetică standard pentru toate aparatele care consumă energie (de ex. frigidere, televizoare etc.). Această listă include şi autovehiculele. Clasificarea claselor se realizează pe o scală de la A la G, unde A reprezintă eficienţă energetică maximă, iar G, eficienţa minimă. Etichetele prezintă şi alte informaţii utile clientului, pentru alegerea modelului dorit.

Permite şoferului să regleze înălţimea/distanţa şi unghiul de viraj al volanului, oferind un plus de confort în timpul conducerii.

Permite şoferului să regleze, prin comandă electronică, înălţimea şi distanţa volanului, oferind un plus de confort în timpul conducerii.

Combustibilul GPL, ca şi benzina, este derivat din ţiţei şi este un amestec de hidrocarburi gazoase cu punct de fierbere scăzut. La temperaturi ambientale este în stare lichidă. GPL este mult mai ieftin decât benzina sau motorina, ceea ce implică costuri reduse de funcţionare. Combustibilul GPL este sigur şi uşor de utilizat.

Conducerea este mai uşoară şi mai sigură, întrucât şoferul nu trebuie să se mai aplece pentru a schimba posturile de radio, pentru a regla volumul, pentru a schimba modurile audio şi, în funcţie de model şi de nivelul de echipare alese, şoferul poate răspunde la telefon prin sistemul Bluetooth.

Compartiment mic deasupra torpedoului, având suficient spaţiu pentru depozitarea obiectelor mici. În acest compartiment există un port pentru conectarea playerului MP3 la sistemul audio al autovehiculului.

Compartiment pentru obiecte mici, ascuns în spatele măştii sistemului radio. În funcţie de model şi de nivelul de echipare, cu port USB/aux incorporat.

În funcţie de model şi de nivelul de echipare, diferite compartimente de depozitare pentru organizarea obiectelor pe podeaua portbagajului.

Computer cu ecran multifuncţional; oferă şoferului informaţii despre traseu cum sunt distanţa, durata traseului, consumul de combustibil, viteza medie, kilometri parcurşi acumulaţi, intervalul de timp de la ultima resetare.

Admisia şi evacuarea aerului în procesele de încălzire, ventilaţie şi condiţionare se realizează prin conducte localizate în partea din faţă şi din spate a autovehiculului.

USB - permite şoferului să conecteze orice dispozitive periferice cum sunt camerele foto digitale, playerele media portabile, unităţile de disc şi adaptoarele de reţea, atât pentru utilizare, cât şi pentru încărcare.

Permite şoferului să conecteze playerul personal iPod/MP3 prin USB şi să-l acţioneze prin intermediul comenzilor audio ale autovehiculului.

Zonă de depozitare între scaunul şoferului şi scaunul pasagerului din faţă sub cotieră- pentru obiecte mari. Include suporturi pentru pahare.

Cantitatea de combustibil consumată în mediu extra-urban, exprimată în litri la 100 km sau în mile pe galon (Regatul Unit, SUA).

Cantitatea de GPL consumată în mediu extra-urban, exprimată în litri la 100 km sau în mile pe galon (Regatul Unit, SUA).

Măsură combinată a consumului de combustibil, calculat conform unei formule predefinite, urban şi extra-urban, exprimată în litri la 100 km sau în mile pe galon (Regatul Unit, SUA).

Măsură combinată a consumului de GPL, calculat conform unei formule predefinite, urban şi extra-urban, exprimată în litri la 100 km sau în mile pe galon (Regatul Unit, SUA).

Cantitatea de combustibil consumată în mediu urban, exprimată în litri la 100 km sau în mile pe galon (Regatul Unit, SUA).

Cantitatea de GPL consumată în mediu urban, exprimată în litri la 100 km sau în mile pe galon (Regatul Unit, SUA).

Cotieră ataşată la scaunul şoferului pentru susţinerea braţului. Confort ridicat în timpul călătoriilor lungi.

Zonă de depozitare între scaunul şoferului şi scaunul pasagerului din faţă sub cotieră - pentru obiecte mari.

Cotieră şi zonă de depozitare între cele două scaune din spate, pentru obiecte mici.

Covoraşe detaşabile confecţionate din material textil, pentru a proteja interiorul autovehiculului de murdărie. Uşor de curăţat.

Sistem automat de monitorizare şi de menţinere constantă a vitezei autovehiculului.

Sistem automat de monitorizare şi de menţinere constantă a vitezei autovehiculului şi de limitare a vitezei.

Distanţa parcursă de piston în cilindru, de la punctul mort inferior (PMI) la punctul mort superior (PMS).


Caracteristică de siguranţă activă, sistemul de control la coborârea în pantă este prezent pe unele autovehicule cu tracţiune 4x4 şi este activat de către şofer. După cum sugerează şi numele, controlul la coborâre ajută la menţinerea controlului autovehiculului atunci când coboară o pantă abruptă.

DOHC (două axe cu came) se referă la un motor care are doi arbori cu came aflaţi deasupra cilindrilor. Unul dintre arbori acţionează supapele de admisie a combustibilului, iar celălalt acţionează supapele de evacuare. Un motor DOHC este un motor sofisticat şi eficient cu care sunt echipate majoritatea modelelor Chevrolet.

Deschiderea portbagajului.

Dezaburirea lunetei, cu ajutorul unor rezistenţe încălzite electric pentru a îndepărta condensul format pe geam.

Diametrul roţii în inchi (1 inch = aprox. 2,5 cm) din locul în care se sprijină pe roată marginea interioară a pneurilor. La achiziţionarea pneurilor, trebuie să utilizaţi coduri ca „225/70R14”. Primul număr din cod „225” reprezintă lăţimea pneului în milimetri. „70” se referă la înălţimea peretelui lateral exprimat ca procent din lăţimea nominală. „R” înseamnă radial (tipul de construcţie al pneului). „14” din finalul codului reprezintă mărimea jantei în inchi. Mărimile pneurilor faţă şi spate pot fi diferite.

Diametrul roţii în inchi (1 inch = aprox. 2,5 cm) din locul în care se sprijină pe roată marginea interioară a pneurilor. Vezi mărime pneuri pentru informaţii despre codurile de pneuri.


Întrucât în unele situaţii este important să opriţi sistemul ESC (Sistem de control al stabilităţii), unele autovehicule sunt echipate cu un buton de pornire/oprire pe panoul de bord.

O caracteristică de siguranţă activă, sistemul ESC are la bază o tehnologie computerizată care îmbunătăţeşte stabilitatea autovehiculului prin detectarea şi reducerea patinărilor. Când sistemul detectează o pierdere a controlului direcţiei, frânează automat pentru a ajuta „direcţionarea” autovehiculului în direcţia corectă. Acţiunea de frânare este aplicată fiecărei roţi în mod individual, pe roata exterioară din faţă pentru a compensa supravirarea sau pe roata interioară din spate pentru a compensa subvirarea. Pe scurt, ajută la reducerea la minimum a pierderii controlului asupra autovehiculului.

Ecartament faţă este distanţa dintre centrul roţii din faţă stânga şi centrul roţii din faţă dreapta. Ecartament spate este distanţa dintre centrul roţii spate stânga şi centrul roţii spate dreapta. Acestea nu au întotdeauna aceleaşi valori.

Emisiile de oxid de azot măsurate în miligrame pe kilometru. Oxidul de azot este un poluant aflat în gazele de eşapament, care este diminuat de convertorul catalitic.

Cantitatea de emisii de CO2 conţinută în gazele de eşapament, măsurată în g/100 km.

Cantitatea de emisii de CO2 conţinută în gazele de eşapament, măsurată în g/100 km.


Farurile rămân aprinse aproximativ 3 minute după părăsirea autovehiculului parcat.

Sisteme de iluminare xenon HID care folosesc becuri speciale de cuarţ, umplute cu xenon. Acestea produc de trei ori mai multă lumină decât becurile cu halogen. Lumina aproape albă măreşte vizibilitatea.

Sistem care sesizează nivelurile de lumină naturală şi porneşte sau opreşte automat farurile.

Când este activat, acest sistem stinge automat farurile în timpul zilei şi le aprinde noaptea sau în condiţii de luminozitate scăzută.

Farurile de ceaţă asigură o rază de lumină largă, sub formă de bară, şi sunt în general montate în partea de jos. Ele se folosesc la deplasarea cu viteză redusă şi sporesc iluminarea direcţionată pe suprafaţa şi pe marginea drumului, în condiţii de vizibilitate redusă determinată de ploaie, ceaţă, praf sau zăpadă. Lămpile de ceaţă spate sunt roşii şi au scopul de a mări vizibilitatea autovehiculului pentru ceilalţi participanţi la trafic, aflaţi în spatele acestuia.

Asigură o lumină mai puternică în faţă, în condiţii meteo de ceaţă sau de vizibilitate redusă.

Faruri speciale care optimizează vizibilitatea pe timp de noapte, atât pentru şofer, cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.

Aduce la nivel unghiul de proiecţie a luminii farurilor pentru a compensa o încărcătură mai mare în portbagaj, care ridică partea din faţă a autovehiculului şi determină proiectarea în sus a farurilor. Cu control manual.

(DPF) Filtru care îndepărtează particulele mici din sistemul de evacuare al unui motor diesel. Acesta împiedică evacuarea particulelor prin ţeava de eşapament. Particulele colectate trebuie îndepărtate periodic din filtru.

Filtru de particule compus din materiale fibroase care îndepărtează particulele solide, cum ar fi polenul, din aerul aflat în interiorul autovehiculului.

În această combinaţie foarte răspândită, discurile de frână se află pe cele două roţi din faţă. Un disc de frână are două componente de bază: un disc rotor plat care se roteşte împreună cu roata şi un etrier care este staţionar. În momentul în care se frânează, etrierul presează plăcuţele de frână rezistente la căldură (acest lucru este important din cauza frecării puternice) pe ambele părţi ale discului în rotaţie, încetinind/oprind astfel roata. Aceste frâne sunt şi ventilate pentru a răci atât rotorul, cât şi etrierul. Frânele cu tambur sunt montate pe roţile din spate. Aşa cum sugerează şi numele, un cilindru de metal, gol, este prins pe suprafaţa interioară a roţii şi se roteşte împreună cu aceasta. Atunci când se frânează, saboţii de frână apasă pe marginea interioară a tamburului pentru a încetini autovehiculul.

Vezi ABS. În cazul sistemelor ABS pe 4 roţi, tehnologia se aplică la toate cele patru roţi, nu numai la cele două pe care există tracţiune (vezi şi tracţiune faţă).

Alternativă la frâna de mână. Ca şi în cazul frânei de mână tradiţionale, frâna de parcare electrică este o frână secundară folosită pentru a menţine autovehiculul în poziţie, de regulă atunci când este parcat.

Senzor de calitate a aerului care controlează puritatea aerului din autovehicul.

Sistem de oprire/pornire ce creşte eficienţa consumului de combustibil şi a emisiilor auto oprind motorul atunci când autovehiculul este staţionar, la ralanti cu piciorul luat de pe ambreiaj. În momentul în care este apăsată pedala de ambreiaj, motorul porneşte. Opţiunea poate fi dezactivată prin apăsarea unui buton special.

Lămpi de intensitate redusă în partea frontală a autovehiculului, care se aprind automat atunci când levierul este adus în poziţia Drive. Autovehiculul devine mai uşor vizibil în diferite situaţii, cum sunt ceaţă, ploaie, amurg sau lumină puternică a soarelui.


Distanţa dintre sol şi cea mai joasă parte a autovehiculului (fără roţi).

Cu o singură apăsare a butonului se deschide sau se închide complet geamul.

Cu o singură apăsare a butonului se deschide complet geamul.

Geamurile din spate pot fi ridicate sau coborâte, prin comandă electrică, de către şofer sau de pasagerul din faţă.

Geamurile din faţă pot fi ridicate sau coborâte, prin comandă electrică, de către şofer sau de pasagerul din faţă.

Acoperire a geamurilor pentru protecţie solară, pentru rezistenţă suplimentară la intemperii, pentru asigurarea intimităţii personale sau doar în scop decorativ.

Un geam ce a fost colorat special pentru a reduce strălucirea provenită de la soare.

Măsurată în kilograme şi reprezentând greutatea totală a autovehiculului fără încărcătură.

Greutatea maximă admisă a unui vehicul rutier sau a unei remorci încărcate – adică, inclusiv greutatea proprie a vehiculului, plus combustibilul, pasagerii şi încărcătura.

Greutatea maximă a încărcăturii dintr-un anumit vehicul.

Acoperă radiatorul, dar permite trecerea aerului pentru răcirea motorului (Volt are grilă închisă). În funcţie de model şi de nivelul de echipare, grila poate fi neagră, de culoarea caroseriei sau cu o margine cromată.


Amplifică forţa pe care o aplică şoferul pedalei de frână prin presiune hidraulică. O caracteristică de siguranţă activă care se activează în caz de urgenţă.

HSA (Sistem de pornire în rampă) este o variantă a sistemului de pornire în rampă, folosit de transmisiile semiautomate, fără ambreiaj. Sistemul împiedică deplasarea în spate a autovehiculului atunci când se încearcă pornirea în pantă sau în rampă, simulând o „pornire în rampă cu frâna de mână”, bine cunoscută şoferilor de autovehicule cu transmisie manuală. Sistemul se activează automat la detectarea unei înclinări mai mari de 3% şi menţine autovehiculul staţionar timp de două secunde după eliberarea pedalei de frână, asigurându-i şoferului timp să apese pedala de acceleraţie.

Afişaj care proiectează informaţii vitale despre autovehicul pe parbriz; astfel şoferul nu trebuie să îşi ia ochii de la drum pentru a observa instrumentele de măsură.


Instrument care afişează cantitatea de combustibil din rezervor. O lampă de avertizare se aprinde atunci când cantitatea de combustibil este scăzută.

Sistemul audiovizual de memento conţine o lampă de avertizare pe panoul de bord şi un avertizor sonor care reaminteşte şoferului şi/sau pasagerilor să îşi ataşeze centurile de siguranţă.

Instrument de măsură ce indică temperatura ambientală exterioară.

Dispozitiv pentru modularea intensităţii luminoase pe panoul de bord.

Un element cheie al designului interior, lumina ambientală albastră, care îmbunătăţeşte vizibilitatea diferitelor butoane de pe panoul de bord.


Se setează de către şofer la începutul călătoriei şi afişează numărul de km sau de mile parcurse.


Lămpi pentru compartimentul din faţă şi din spate care se aprind la deschiderea uşilor. De asemenea, în funcţie de model, în compartimentul de bagaje. Luminile se sting la pornirea contactului sau la închiderea tuturor uşilor.

Sistem de detecţie a alunecării roţilor din spate, asigurând tracţiunea în condiţii de zăpadă, noroi, rampe de ambarcare ude şi gheaţă. Dacă există tracţiune doar pe una dintre roţile din spate (nu şi pe cealaltă), puterea este transmisă către roata cu tracţiune pentru a mişca autovehiculul.

Lungimea totală a autovehiculului măsurată din punctul cel mai proeminent al barei din faţă până în punctul cel mai îndepărtat al barei din spate.

Distanţa laterală dintr-o parte în cealaltă a autovehiculului, incluzând sau excluzând lungimea ambelor oglinzi retrovizoare exterioare.


Permite conectarea dispozitivelor electronice, cum sunt playerele MP3, direct la sistemul audio al autovehiculului.

În funcţie de nivelul de echipare, mânerul portbagajului poate fi negru sau de culoarea caroseriei.

În funcţie de model şi de nivelul de echipare, mânerele uşilor pot fi negre, de culoarea caroseriei, cromate sau din aluminiu.


Ceea ce vedeţi în oglinda retrovizoare este proiectat de o cameră de luat vederi montată în spate (nu este doar o reflexie). Tehnologia de reducere automată a luminozităţii detectează lumina orbitoare şi reduce luminozitatea în oglindă în mod corespunzător.

O oglindă retrovizoare specială, cu lentile cu unghi larg, poziţionată deasupra oglinzii retrovizoare interioare, care permite şoferului să vadă toţi pasagerii din spate fără să fie nevoit să întoarcă capul în timp ce conduce.

Detectează lumina orbitoare de la autovehiculele din spatele dvs. Prin tehnologia avansată de detectare electrocromatică se reduce luminozitatea oglinzii pentru a vă oferi o vizibilitate optimă în spate.

Lumina orbitoare de la alte autovehicule este diminuată datorită tehnologiei avansate de detectare electrocromatică.

Oglinzile retrovizoare exterioare pot fi reglate de la distanţă la unghiul potrivit pentru a avea cea mai bună vizibilitate. Oglinzile sunt încălzite electric, curăţându-se rapid în condiţii de umiditate sau de temperaturi scăzute. Lumina orbitoare de la alte autovehicule este diminuată datorită tehnologiei avansate de detectare electrocromatică. Oglinzile pot fi rabatate manual, pentru a le proteja, atunci când autovehiculul este parcat.

Oglinzile retrovizoare exterioare pot fi reglate manual la unghiul potrivit pentru a avea cea mai bună vizibilitate şi pot fi rabatate pentru a le proteja, atunci când autovehiculul este parcat.

În funcţie de nivelul de echipare, oglinzile retrovizoare exterioare pot fi negre sau de culoarea caroseriei, şi pot include semnalizatorul lateral.

Oglinzile retrovizoare exterioare pot fi reglate electric la unghiul potrivit pentru a avea cea mai bună vizibilitate şi pot fi rabatate, pentru a le proteja, atunci când autovehiculul este parcat.

Oglinzi retrovizoare exterioare cu semnalizare incorporată.

Oglinzile retrovizoare exterioare pot fi reglate de la distanţă la unghiul potrivit pentru a avea cea mai bună vizibilitate. Oglinzile sunt încălzite electric, curăţându-se rapid în condiţii de umiditate sau de temperaturi scăzute.

Oglinzile retrovizoare exterioare pot fi reglate de la distanţă la unghiul potrivit pentru a avea cea mai bună vizibilitate. Oglinzile sunt încălzite electric, curăţându-se rapid în condiţii de umiditate sau de temperaturi scăzute. Lumina orbitoare de la alte autovehicule este diminuată datorită tehnologiei avansate de detectare electrocromatică.

Oglinzile retrovizoare exterioare pot fi reglate de la distanţă la unghiul potrivit pentru a avea cea mai bună vizibilitate. Oglinzile sunt încălzite electric, curăţându-se rapid în condiţii de umiditate sau de temperaturi scăzute. Lumina orbitoare de la alte autovehicule este diminuată datorită tehnologiei avansate de detectare electrocromatică. Oglinzile pot fi rabatate de la distanţă, pentru a le proteja, atunci când autovehiculul este parcat.

Ornament cromat pentru faruri şi becuri spate.

O bandă decorativă din crom fixată pe partea inferioară a geamurilor laterale.

Scut din oţel, aluminiu sau plastic ataşat dedesubtul şasiului pentru protecţia componentelor vulnerabile (baia de ulei, carcasa transmisiei, a diferenţialelor şi de transfer) de obstacolele de pe drum. Cunoscut şi ca „scutul băii de ulei”.


Caracteristică de siguranţă pasivă, PRS (Sistem de eliberare a pedalei) este dotare standard la majoritatea modelelor Chevrolet. În cazul coliziunilor frontale grave, pedalele de ambreiaj, de frână şi de acceleraţie pot accidenta grav şoferul dacă sunt fixe. PRS înseamnă că pedalele sunt eliberate din poziţiile lor fixe.

Pachet de memorie a poziţiei scaunelor, care memorează mai multe setări preferate pentru poziţia scaunelor cu acţionare electrică, a oglinzilor retrovizoare exterioare şi a coloanei de direcţie.

Parasolare pliabile deasupra parbrizului care se pot lăsa în jos pentru a proteja vederea şoferului şi a pasagerului din faţă de lumina puternică a soarelui; pentru pasager, parasolarul are incorporată o oglindă iluminată.

Parasolare pliabile deasupra parbrizului care se pot lăsa în jos pentru a proteja vederea şoferului şi a pasagerului din faţă de lumina puternică a soarelui, având incorporate oglinzi.

Parasolare pliabile deasupra parbrizului care se pot lăsa în jos pentru a proteja vederea şoferului şi a pasagerului din faţă de lumina puternică a soarelui, având incorporate oglinzi iluminate.

Parasolare pliabile deasupra parbrizului care se pot lăsa în jos pentru a proteja vederea şoferului şi a pasagerului din faţă de lumina puternică a soarelui; pentru pasager, parasolarul are incorporată o oglindă.

Parbriz cu sistem de încălzire pentru facilitarea dezgheţului (dejivrare).

Asigură ataşarea obiectelor de mici dimensiuni şi împiedică deplasarea acestora în portbagaj.

Ajută la fixarea obiectelor mici în compartimentul din spate.

În funcţie de modelul ales, podeaua din portbagaj poate fi coborâtă pentru a mări spaţiul util al compartimentului de bagaje sau pentru a putea încărca obiecte mai înalte.

Împiedică deschiderea uşii de către copii/pasagerii din spate, atât atunci când autovehiculul este în mişcare, cât şi atunci când este staţionar. Blocarea se poate face printr-un comutator mic de pe marginea uşii care este accesibil numai atunci când uşa este deschisă.

Ataşare cu rol cosmetic a unui panou suplimentar de caroserie, montat deasupra treptelor pentru a da autovehiculului un aspect mai sportiv.

Scuturi pentru trepte, din oţel inoxidabil, care ajută la protejarea zonei treptelor în timpul urcării şi coborârii din autovehicul.

În funcţie de modelul ales, autovehiculul se poate comanda cu cârlig de tractare care permite tractarea remorcilor sau a rulotelor.

În funcţie de modelul ales, prizele de 12 V se află în partea din faţă şi/sau din spate a autovehiculului. Verificaţi lista de echipări şi preţuri sau manualul autovehiculului pentru instrucţiuni specifice modelului dvs.

Priză în consola centrală pentru conectarea dispozitivelor electronice, de ex. pentru reîncărcare.

Termenul cai-putere este o trimitere la începuturile motoarelor auto, când puterea autovehiculului se măsura prin comparaţie cu puterea cailor. Termenul continuă să fie utilizat şi în prezent, şi este o metodă mai corectă pentru stabilirea puterii unui autovehicul decât capacitatea în litri a motorului.


Valoare care reprezintă raportul volumului camerei de ardere de la capacitatea sa maximă la capacitatea minimă. La un motor cu pistoane, reprezintă raportul dintre volumul cilindrului şi camera de ardere atunci când pistonul se află în punctul mort inferior al cursei pistonului şi volumul camerei de ardere atunci când pistonul se află în punctul mort superior. Dacă, în punctul inferior al cursei, cilindrul are 1000 cc de aer şi în punctul superior are 100 cc de aer, atunci raportul de compresie este de 10:1.

Raza cercului descrisă de roata exterioară din faţă la bracaj maxim (până la limita de cursă a volanului)

Măsurată în litri şi reprezentând capacitatea maximă a rezervorului de combustibil.

Măsurată în litri, şi reprezentând capacitatea maximă a rezervorului de GPL.

Roţi de rezervă subdimensionate, mai mici decât roţile normale, cu o greutate mai mică şi care nu ocupă la fel de mult spaţiu în portbagaj. Aceste tipuri de roţi, însă, nu pot fi folosite pe distanţe mari şi majoritatea au o limitare de viteză de 80 km/h. Verificaţi manualul de utilizare al autovehiculului dvs. pentru mai multe informaţii.

Ansamblu suplimentar de roată şi pneu, depozitat în autovehicul pentru situaţiile de pană - de regulă sub podeaua portbagajului.


SOHC (o axă cu came) se referă la un motor cu un singur arbore cu came care acţionează atât supapele de admisie a combustibilului, cât şi cele de evacuare.

Scaunul pasagerului din faţă se pliază în faţă pentru a asigura un spaţiu de încărcare mai mare.

Scaunul pasagerului din faţă se pliază complet pentru a mări zona de depozitare pentru transportarea obiectelor mai lungi.

Şoferul şi pasagerul din faţă pot regla manual poziţia scaunului în 4 direcţii diferite: reglare scaun înainte/înapoi; ridicare spătar sus/coborâre spătar jos.

Buzunare de depozitare prevăzute pe spătarul scaunului şoferului şi al pasagerului din faţă. Ideale pentru cărţi şi reviste.

Şoferul şi/sau pasagerul din faţă pot regla fiecare, prin comandă electronică, poziţia scaunului în 4 direcţii diferite: înainte/înapoi, sus/jos.

Scaun cu acţionare electrică ce permite atât şoferului cât şi pasagerului din faţă 6 variante diferite de poziţionare: reglare scaun înainte/înapoi, basculare pernă scaun sus sau jos şi reglare spătar înainte/înapoi.

Şoferul şi/sau pasagerul din faţă pot regla manual presiunea din suportul pentru spate (zona lombară) pentru un plus de confort şi de sprijin.

Şoferul şi pasagerul din faţă pot regla manual poziţia scaunului în 6 direcţii diferite: reglare scaun înainte/înapoi; ridicare spătar sus/coborâre spătar jos; basculare pernă scaun sus/jos.

Şoferul poate regla manual poziţia scaunului în 8 direcţii diferite: reglare scaun înainte/înapoi, ridicare/coborâre spătar, reglare pernă scaun sus sau jos sau înainte/înapoi.

Şoferul poate regla separat, prin comandă electronică, poziţia scaunului în 8 direcţii diferite: reglare scaun înainte/înapoi; ridicare spătar sus/coborâre spătar jos; reglare pernă scaun sus sau jos sau faţă/spate.

În funcţie de model şi de nivelul de echipare, scaunele pentru şofer şi pentru pasagerul din faţă pot fi încălzite, gradul de încălzire putând fi reglat separat.

În cazul autovehiculelor echipate cu scaune cu suport lombar şi suport lateral. Comutatoarele se află pe marginile exterioare ale pernei scaunului. Scaunul cu acţionare electrică se mişcă în poziţie corectă, în timp ce suportul lombar este reglat corespunzător pentru susţinerea spatelui. Cu ajutorul comutatorului suportului lateral se mişcă aripile spătarului scaunului mai aproape/mai departe de ocupant.

Scaune sport din piele perforată (pentru un plus de aderenţă şi permeabilitate) şi comutatoare de reglare suport lombar şi suport lateral scaun.

Mâner schimbător de viteze îmbrăcat în piele.

Sistem care utilizează senzori ultrasonici aflaţi în bara de protecţie din spate, pentru a detecta obiectele aflate la o distanţă de până la 2,5 metri în spatele autovehiculului, la deplasarea în marşarier. Printr-o alarmă sonoră sunteţi alertaţi la apropierea de un obiect. Ajută şi la prevenirea lovirilor nedorite î la parcare.

Ştergător de parbriz acţionat electric automat, care se activează atunci când detectează apă pe geam şi se opreşte în absenţa acesteia.

Vezi asistenţă ultrasonică la parcare. Senzorii sunt integraţi în bara de protecţie care este de culoarea caroseriei.

Zonă de depozitare sub scaunul pasagerului din faţă, pentru obiecte mici.

Servodirecţia asigură o manevrabilitate uşoară a autovehiculului. Mecanismul de direcţie primeşte energie controlată astfel încât efortul depus de şofer este minim. Este în special util atunci când autovehiculul este staţionar sau se mişcă foarte încet (de ex. în manevrele de parcare).

Asemenea sistemului de servodirecţie hidraulică, dar în loc de presiune hidraulică, efortul de direcţie este controlat de un motor electric, un senzor de torsiune, o unitate de control electronic şi o unitate de diagnostic, având o greutate mai mică şi ocupând mai puţin spaţiu. Asistenţa variabilă permite servodirecţia sensibilă la viteză: parcare fără efort, dar control mai bun al drumului la viteze mari.

Servodirecţie asistată care presupune un efort minim la viteze mici şi un efort care creşte gradual odată cu viteza, oferind şoferului un control mai realist al drumului. Vezi şi servodirecţie.

Mecanismul de direcţie este format dintr-un pinion conectat la o casetă care face legătura cu roţile. Când pinionul este rotit de axul volanului, caseta realizează o mişcare de translaţie stânga-dreapta, rotind roţile. Direcţia prin casetă şi pinion optimizează controlul la drum la viteze mari.

Ancore pentru prinderea scaunului copilului, standard în industria auto, pentru scaunele din lateral-spate ale autovehiculului. Permit ancorarea corectă a scaunului copilului pentru o siguranţă maximă.

Opţiune creată pentru autovehiculele de performanţă, AHS (Sistem activ de manevrare) este un sistem de control al stabilităţii sofisticat ce utilizează mai mulţi senzori împreună cu sistemul de antiblocare la frânare.

Sistem de navigare prin satelit creat pentru utilizarea în autovehicule. Cu ajutorul sistemului GPS, dispozitivul localizează poziţia autovehiculului şi poate oferi cele mai bune trasee pentru alte destinaţii, pe baza preferinţelor personale şi a condiţiilor de trafic.

Sistem de răcire a uleiului de motor - se foloseşte pentru a răci celelalte părţi ale motorului cu combustie internă, cum sunt barele de direcţie, arborele cotit, rulmenţii, pistoanele etc.

Un sistem de lubrifiere a motorului în care uleiul se află într-un rezervor separat de baia de ulei folosită în mod obişnuit. Acesta permite motorului să fie montat mai jos pe şasiu. Alt avantaj pentru autovehiculele de performanţă este acela că elimină „setea” distructivă de ulei atunci când autovehiculul accelerează, frânează sau virează.

În fiecare roată există câte un senzor care detectează scăderea presiunii aerului din pneuri şi anunţă şoferul printr-un mesaj în Centrul de informaţii pentru şofer (DIC).

Roţile unui autovehicul se rotesc cu viteze diferite, în special în curbe. Acest lucru este posibil datorită diferenţialului. Sistemul de răcire împiedică deteriorarea diferenţialului.

Dimensiune în milimetri care reprezintă distanţa dintre vârful capului unui pasager şi suprafaţa interioară a plafonului, măsurată la pasagerii din faţă.

Dimensiune în milimetri care reprezintă distanţa dintre vârful capului unui pasager şi suprafaţa interioară a plafonului, măsurată la pasagerii din spate.

Dimensiune în milimetri care reprezintă spaţiul disponibil pentru picioare, pentru pasagerii din spate

Dimensiune orizontală în milimetri a unui scaun din autovehicul. Spaţiul pentru umeri al scaunelor din faţă este de obicei diferit de cel al scaunelor din spate.

Dimensiune în milimetri care reprezintă distanţa dintre vârful capului unui pasager şi suprafaţa interioară a plafonului, măsurată la pasagerii din al treilea rând de scaune (la autovehiculele cu 7 locuri, ca Orlando şi Captiva).

Capacitate în litri a spaţiului portbagajului până la poliţă sau la linia lunetei dacă al treilea rând de scaune (la autovehiculele cu 7 locuri, ca Orlando şi Captiva) este rabatat.

Capacitate în litri a spaţiului portbagajului până la plafon dacă al treilea rând de scaune (la autovehiculele cu 7 locuri, ca Orlando şi Captiva) este rabatat.

Capacitate în litri a spaţiului portbagajului până la poliţă sau la linia lunetei dacă al doilea şi al treilea rând de scaune (la autovehiculele cu 7 locuri, ca Orlando şi Captiva) sunt rabatate.

Capacitate în litri a spaţiului portbagajului până la plafon dacă al doilea şi al treilea rând de scaune (la autovehiculele cu 7 locuri, ca Orlando şi Captiva) sunt rabatate.

Dimensiune în milimetri care reprezintă spaţiul disponibil pentru picioare, pentru pasagerii din al treilea rând de scaune (la autovehiculele cu 7 locuri. ca Orlando şi Captiva).

Dimensiune orizontală în milimetri a unui scaun din al treilea rând de scaune al autovehiculului.

Majoritatea autovehiculelor sport sunt echipate cu spoilere faţă şi spate pentru a îmbunătăţi performanţa aerodinamică şi fluxul de aer din jurul autovehiculului. Mărimea şi culoarea spoilerului depind de nivelul de echipare ales.

De obicei, supapele reglează, direcţionează sau controlează debitul de combustibil prin deschidere şi închidere, folosind diferenţele de presiune pentru a direcţiona debitul. La autovehicule, un motor poate avea 2 sau 4 supape la fiecare cilindru, în funcţie de tipul de autovehicul.

Suporturi pentru pahare. În mod normal se află în zona consolei centrale. În funcţie de nivelul de echipare disponibil, şi în zona din spate a autovehiculului.

Compartimente de depozitare în uşile din faţă pentru hărţi şi ghiduri de călătorie.

Nu mai trebuie să căutaţi ochelarii în timp ce conduceţi: aveţi la dispoziţie un compartiment special în autovehiculul dvs. în care vă puteţi păstra ochelarii (de soare).

Compartimente de depozitare în uşile din faţă pentru obiecte cum sunt sticlele mari, hărţile şi ghidurile de călătorie.

Sistem de reglare automată a suspensiei în funcţie de sarcina de încărcare a autovehiculului.

 Ştergător electric intermitent de lunetă, care poate fi acţionat pentru o vizibilitate mai bună.

 Pulverizează apă pe faruri pentru a le curăţa.

Ştergător electric de lunetă, care poate fi acţionat pentru o vizibilitate mai bună

Ştergătorul de parbriz îndepărtează ploaia şi impurităţile. Viteza de acţionare poate fi reglată, având mai multe viteze continue şi cel puţin una „intermitentă”, în funcţie de modelul ales.


Capac retractabil deasupra compartimentului de bagaje pentru a ascunde vederii conţinutul acestuia şi pentru a-l feri de căldură excesivă.

Tahometrul indică turaţia motorului în rotaţii pe minut şi este util pentru a conduce la o turaţie optimă (prin intermediul schimbării treptelor de viteză). În funcţie de modelul ales, tahometrul este montat pe panoul de bord sau lângă acesta, sau poate fi afişat pe parbriz.

Tapiţeriile scaunelor sunt din piele. Se poate alege culoarea acestora, în funcţie de model şi de nivelul de echipare.

Tapiţeriile scaunelor sunt din material textil. Se poate alege culoarea, modelul şi materialul acestora, în funcţie de model şi de nivelul de echipare

Tapiţeriile scaunelor sunt parţial din material textil şi parţial din piele. Se poate alege culoarea, modelul şi materialul acestora, în funcţie de model şi de nivelul de echipare.

Un instrument ce afişează temperatura lichidului de racire al motorului. O lumină avertizoare indică momentul în care lichidul este fie prea fierbinte fie se termină. Completează cu apă amestecată cu antigel. Poţi găsi în magazine aceasta combinaţie gata preparată.

Tetierele sunt prinse în partea de sus a scaunului, în spatele capului ocupantului. Funcţia principală este reducerea riscului de accidentare a gâtului în cazul unui accident.

Mecanismul de direcţie este format dintr-un pinion conectat la o casetă care face legătura cu roţile. Când pinionul este rotit de axul volanului, caseta realizează o mişcare de translaţie stânga-dreapta, rotind roţile. Direcţia prin casetă şi pinion optimizează controlul la drum la viteze mari.

În funcţie de model şi de nivelul de echipare, un torpedo cu sistem de iluminat interior.

Autovehiculul este „tras” sau condus de roţile din faţă în loc să fie „împins” de cele din spate, ca în cazul tracţiunii pe spate. În această configuraţie, motorul se află deasupra roţilor, ceea ce conferă o mai bună tracţiune pe zăpadă.

Tip de tracţiune pe patru roţi (AWD). Dacă roţile din faţă încep să alunece, roţile din spate sunt antrenate automat pentru acţionarea autovehiculului. Sistemul AWD este controlat de computerele de bord.

Autovehiculul este „împins” sau condus de roţile din spate, în loc să fie „tras” de cele din faţă. Majoritatea autovehiculelor din ziua de azi au tracţiune pe faţă.

Transmisie automată în 4 trepte. Treptele de viteză nu trebuie schimbate manual. De aceea, nu există ambreiaj. Este suficient să aduceţi levierul în poziţia Drive (Modul de deplasare înainte).

Transmisie automată în 5 trepte. Treptele de viteză nu trebuie schimbate manual. De aceea, nu există ambreiaj. Este suficient să aduceţi levierul în poziţia Drive (Modul de deplasare înainte).

Transmisie manuală în 5 trepte. Majoritatea autovehiculelor vândute în Europa au transmisie manuală. Aceasta înseamnă că şoferul trebuie să schimbe treptele de viteză cu ajutorul ambreiajului pentru a dezangrena motorul în timp ce schimbătorul de viteze este adus manual într-o altă treaptă de viteză.

Transmisie manuală în 6 trepte. Majoritatea autovehiculelor vândute în Europa au transmisie manuală. Aceasta înseamnă că şoferul trebuie să schimbe treptele de viteză cu ajutorul ambreiajului pentru a dezangrena motorul în timp ce schimbătorul de viteze este adus manual într-o altă treaptă de viteză.

Trapă ce se deschide şi se închide prin glisare, prin intermediul unui comutator electric.

Trapă ce se deschide/închide prin glisare sau se ridică, prin intermediul unui comutator electric.


Viteza maximă a autovehiculului în km/h.

Instrument de bord care măsoară viteza autovehiculului în km/h sau în mile/h. Analog înseamnă că afişajul nu este digital.

Volan îmbrăcat în piele, ceea ce asigură confortul prinderii, în special la drumuri lungi.

Volan îmbrăcat în piele, cu sistem de comenzi audio integrat.

La modelele decapotabile Corvette şi Camaro, reprezintă volumul încărcăturii care poate fi transportată atunci când plafonul este retractat.

La modelele decapotabile Corvette şi Camaro, reprezintă volumul încărcăturii care poate fi transportată atunci când plafonul este ridicat.

Vopsea auto ce conţine pigmenţi şi fulgi metalici ce reflectă lumina, creând un efect vizual diferit. Oferită ca alternativă la vopseaua opacă, la care aceşti fulgi metalici reflectorizanţi lipsesc.